Potilas ja hoitava kirurgi yhdessä päättävät proteesin parhaan mahdollisen kiinnitystavan. Kirurgi tarvittaessa konsultoi FinFace-tiimiä kiinnitykseen liittyvissä seikoissa. Kiinnitystekniikka on olennainen osa proteesin valmistusprosessia.

process

Konsultaatio

Asiakas saa hoitavalta lääkäriltään maskusitoomuksen kasvoproteesin valmistusta varten. Tämän jälkeen yhteyden aloittaminen kasvoproteetikon kanssa voi alkaa. Ensimmäisessä konsultaatiossa käydään läpi potilaan tilanne ja eri mahdollisuudet proteesin valmistusprosessissa. Se kuinka nopeasti proteesi saadaan valmiiksi, riippuu hyvin paljon potilaan omasta aikataulusta ja liikkumiskyvystä. Mikäli asiakas haluaa hoitojakson jatkuvan pääkaupunkiseudulla tai Turussa on kasvoproteetikon tehtävä töitä lääkäreiden ja sairaalojen aikataulujen mukaan.

Asiakas saa proteesin valmistuksen yhteydessä käyntitodistuksen, jonka avulla voi hakea KELAlta korvausta yöpymis- ja matkakuluista.

Jäljennökset

Tämä vaihe edellyttää silikonijäljennösten ottamista ihoalueelta, johon proteesi kiinnitetään ja sitä ympäröivältä alueelta. Tämän jälkeen valmistamme kipsimallin, jota hyödynnämme väliaikaisen vahamallin veistämisessä ja muotoilussa. Otamme referenssikuvia potilaasta, jotta voimme jatkaa työskentelyä ilman potilaan läsnäoloa.

Vahamallin sovitus

Sovitamme kipsimallin avulla valmistettua vahamallia potilaalle. Tässä vaiheessa potilas voi tuoda esille omia mielipiteitään proteetikon tietoisuuteen, jotta päästään madollisimman miellyttävään lopputulokseen. Teemme tarvittavat muutokset tyydyttämään potilaan tarpeita. Lopuksi valmistamme kipsimuotin vahamallin avulla.

Silikonin värjäys

Läpikuultava silikoni sekoitetaan ja värjätään mahdollisimman lähelle potilaan omaa ihon sävyä, ottaen huomioon ihon pigmentit ja yksilölliset piirteet ihossa. Värjätty silikoni sivellään kipsimuottiin.

Viimeistely ja sovitus

Silikoni proteesi kovetetaan, jonka jälkeen reunat viimeistellään luonnollisen näköisiksi ja alueeseen sopivaksi. Proteesiin voidaan myös halutessa tai tarpeen vaatiessa maalata yksityiskohtia ja syventää värejä tietyiltä alueilta. Kun lopullinen viimeistely on tehty ja potilasta on konsultoitu proteesin huoltamisesta, voi asiakas lähteä kotiin, valmis proteesi mukanaan.

Kontrolli ja takuu

Sovitaan ajankohta kontrolliin ja jälkitarkastukseen, jossa varmistetaan potilaan tyytyväisyys proteesiin ja sen toimivuuteen.